Cum să reduci consumul de gaz în bucătărie
Gătitul este una dintre principalele surse consumatoare de gaz. O risipă culminează întotdeauna cu o factură care ne arde la buzunar.
Cu toate acestea, câteva schimbări simple sunt suficiente pentru a evita acest lucru. Să vedem care sunt acestea și ce puteți face:
Când vă aflați în bucătărie, amintiți-vă să utilizați capacul de deasupra oalelor: acest lucru vă permite să consumați jumătate din gaz. De fapt, această tehnică ajută fiindcă crește temperatura din interiorul vasului și, în consecință, scade semnificativ timpul de fierbere a lichidelor și gătitul alimentelor.
Și vorbind de fierbere, atunci când pregătiți ceea ce doriți să puneți în recipient, amintiți-vă să aruncați sarea numai atunci când apa este deja în fierbere, altfel timpul se va prelungi.
Încercați să aduceți apa în punctul de fierbere încă dinainte de a pune pastele în aceasta. Veți avea nevoie de mai puțin timp și mai puțin gaz pentru a ajunge la punctul de fierbere.
Utilizarea oalelor și tigăilor cu o bază bună vă permite să economisiți la gătit alimente, deoarece căldura este distribuită uniform.
Metoda de gătit este, de asemenea, importantă: metoda cu abur este cea mai bună, deoarece vă permite să gătiți alimente într-un mod sănătos, economisind energie. Dacă gătiți paste sau leguminoase în oală, deasupra, puteți pregăti legume, prin procesul de aburire.
Nu neglijați utilizarea cuptorului electric și nu luați în considerare că este esențial să porniți gazul pentru a încălzi unele vase. Este o pierdere. Cuptoarele se încălzesc rapid, iar temperatura de care aveți nevoie se menține chiar și timp de aproximativ douăzeci de minute. Suficient pentru a evita consumul de gaze.
După ce scoateți mâncarea din frigider, înainte de a o găti, așteptați ca aceasta să ajungă la temperatura camerei. În caz contrar, vor avea nevoie de o cantitate mult mai mare de gaz pentru a fi gătită până la punctul potrivit.
Aragazul trebuie folosit pe baza dimensiunii oalelor, altfel veți pierde mult gaz. O oală mică pe un ochi al aragazului mare duce la o utilizare uriașă și inutilă a gazului. O oală mare pe un ochi mic va avea nevoie de mult timp pentru a finaliza ceea ce vrei să gătești. Iar acest timp înseamnă gaz irosit.
Un mod eficient de a reduce consumul de gaz în bucătărie este să folosești un cuptor cu eficiență energetică și să acoperi oalele și tigăile în timpul gătitului.
Putem încerca și să folosim oala sub presiune pentru a reduce timpul de gătire și implicit consumul de gaz.
Plăcile de gaz învechite pot consuma mai mult gaz, deci este important să le verifici și să le înlocuiești dacă este nevoie.
Nu uitați să opriți flacăra când gătirea este gata pentru a reduce consumul de gaz în bucătărie!
Folosirea unui aragaz cu flacără reglabilă poate fi o modalitate eficientă de a reduce consumul de gaz în bucătărie.
E important să alegem ustensilele de bucătărie potrivite pentru a reduce consumul de gaz!
Un alt sfat util ar fi să acoperiți oală când gătiți pentru a reduce consumul de gaz în bucătărie!