Categorii
Uncategorized

Sunt suficiente verificarile si reviziile obligatorii la instalatiile de gaze?

O data la doi ani sau la zece ani suntem obligati sa facem verificari si revizii gaze tehnice pentru instalatii gaze din locuintele noastre. Verificarile sunt ceva mai sumare si nu isi propun sa caute tot ce nu e in regula cu absolut toate instalatiile si aparatele care se folosesc de instalatie. Insa la revizia tehnica se vor face verificari amanuntite si se vor remedia rapid orice fel de probleme intalnite pentru siguranta celui care se foloseste de instalatie si pentru siguranta celorlalti din jurul locuintei sale.

Dar sunt aceste verificari si revizii obligatorii suficiente pentru a mentine o instalatie in perfecta stare de functionare? Raspunsul este da, dar doar daca utilizatorii au grija asa cum trebuie de instalatii. In cei doi ani pana la verificari se pot intampla multe, va fi nevoie de o atentie sporita din partea utilizatorilor si de verificari cat mai detaliate, neprogramate, ale intregii instalatii.

Nu ai cum sa previi scurgeri gaze, sa le depistezi, sa remediezi niste defectiuni daca lasi totul doar in seama verificarilor obligatorii, impuse de lege si de distribuitorul de gaze naturale.

Chiar si instalatiile noi, care nu par sa aiba nici cea mai mica problema, pot avea enorm de multe probleme pe care le vei depista mult prea tarziu dupa doi ani de nepasare si de asteptare. De aceea specialistii recomanda verificari la cerere macar de doua sau trei ori pe an, la instalatii mai vechi si la cele care au probleme mereu. Un instalator Sector 2 sau din alt sector se poate deplasa si poate verifica rapid instalatiile, preturile practicate de firmele autorizate sunt pentru toate buzunarele si sunt mai mult decat suportabile. Firmele specializate in instatii de gaze au servicii de urgenta si pachete de servicii personalizabile, e foarte simplu sa le soliciti ori de cate ori ai nevoie.

Cu cat avem mai multe verificari intre verificarile si reviziile obligatorii, cu atat putem sa prevenim foarte usor orice fel de defectiuni. Plus ca scapam de un stres si stim ca avem instalatii de gaze in perfecta stare, nu suntem in pericol niciun moment.

Rate this post